Scroll Top

Workshop Requirements Analyse voor het TU Delft Solar Boat Team

Vorige week gaven collega’s Wim Schelling en Sjors Both een workshop requirements analyse bij het TU Delft Solar Boat Team. We hebben niet alleen de vraag over het analyseren en beheren van eisen beantwoord, maar ook het principe in perspectief plaatst door in te gaan op het toepassen van Requirements Engineering binnen de Systems Engineering.

Grote voordeel van deze invalshoek is dat we kritisch hebben kunnen kijken naar waar het in onze ervaring vaak fout gaat: het onderschatten van het belang van goede eisen en in het verlengde daarvan het ervan uitgaan dat eisen wel door iedereen worden begrepen. Binnen de workshop hebben we aan de hand van de eisenset van het Solar Boat-team gekeken naar hoe goede requirements je kunnen helpen, hoe je een correcte en zo compleet mogelijke set kunt opbouwen en aan welke processen je moet denken om het beheer van de eisenset zo eenvoudig en doeltreffend mogelijk te maken.

Melissa Oremans, financial manager van het TU Delft Solar Boat Team: “Het team heeft de workshop als zeer nuttig ervaren. Velen hadden de theorie nog niet eerder gehoord en de praktijkvoorbeelden werkten goed. De opdrachten over ons eigen project waren heel fijn, waardoor het dicht bij huis blijft en we direct de geleerde kennis in de praktijk kunnen brengen. We zijn direct bezig geweest met de verbetering van onze eisen en passen dit ook gelijk toe bij het maken van nieuwe eisen voor de verschillende afdelingen in sub-level concept design.”