Serious game developer

Serious game developer / Game artist

Gaming is niet iets van de laatste tijd. Toch is soms moeilijk te geloven dat computerspellen nog maar een paar decennia bestaan. De wat oudere generatie zal het bekende computerspel ‘Pong’ (1972) noemen als eerste spel dat zij kennen. Jongeren zullen op een iets ander niveau hun eerste ervaringen opdoen of hebben gedaan. Met realistische graphics en uitgebreide werelden is het in veel hedendaagse games echt bijna alsof je in een andere wereld rondloop. De volwassenheid van de gebruikte game development technieken biedt ook kansen voor het bedrijfsleven

Soltegro is een jong automatiserings- én ingenieursbureau. In een zeer korte tijd is Soltegro uitgegroeid tot een specialist in integraal en multidisciplinair ontwerpen van systemen.  Soltegro is  betrokken bij het ontwerp en realiseren van grote infrastructuur projecten, energiesystemen en industriële oplossingen.

Wij zoeken creatieve ontwikkelaars en art-designers, die een brug willen slaan tussen techniek en het toepassen daarvan in maatschappelijk belangrijke projecten.

Technieken als Virtual Reality, Augmented Reality, (Mixed Reality) en Artificial Intelligence geven ons tal van mogelijkheden om het werk efficiënter te doen en de omgeving niet alleen te informeren over de nieuwe situatie maar deze ook te laten ervaren. Het toepassen van dit soort technieken maakt ons werk leuker, maar het gaat ons uiteindelijk om het maatschappelijke doel. Onze projecten hebben vaak een lange doorlooptijd en hebben daardoor regelmatig last van veranderende inzichten of veranderende interpretaties van eisen. De klant denkt alles goed te hebben opgeschreven, de opdrachtnemer denkt de klant te hebben begrepen en onderweg blijken de wereld en techniek niet stil te staan. Om verrassingen aan het eind te voorkomen, is het van essentieel belang om de klant en haar omgeving het systeem zo vroeg mogelijk te laten ervaren.

Het toepassen van gaming technologie is geen optie maar een “must” bij onze werkzaamheden. Dat is dan ook de reden dat we een aantal jaren geleden de afdeling “NxtGenTech” hebben opgericht, die de organisatie ondersteund met Virtual en Augmented Reality toepassingen.

 

Profiel
Je staat open voor (technische) uitdagingen bij projecten met hoge eisen aan o.a. beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid. Je bent creatief in het vinden van innovatieve en doordachte oplossingen. Daarnaast ben je zelfstandig, en zorg je ervoor dat je de juiste informatie uit je omgeving en collega’s weet te halen, beschik je over HBO/WO werk- en denkniveau, ben je er altijd op uit om te verbeteren en op het gebied van ontwikkelen, in visualiseren en presenteren excelleer je.

Je hebt ervaring met game-engine(s), zoals de Unreal Engine of Unity 3D. Daarnaast ben je een gedreven gameontwikkelaar met kennis van C++, C#, Java, etc. Ervaring met ontwikkeling van multiplayer games en of communicatie met externe systemen is een pré. Of ben je meer een gameartist en heb je ervaring met het realiseren van high-end 3D assets met complexe materialen en textures of bouw je je eigen realistische special-effects of cinematische ervaringen. Een pré is blueprint of scripting ervaring.

De ideale kandidaat zal een mix van onderstaande skills bezitten

 • Programmeer ervaring in C++, C#, Java, ….
 • Ontwerp ervaring met Object Oriented Design
 • Ervaring met de Unreal Engine of Unity 3D
 • Ervaring met CG-systems zoals Maya, 3DS Max, Cinema 4D;
 • Sterke blueprint scripting skills;
 • Sterke material development skills;
 • Bereid om nieuwe software packages te leren;
 • Bereid om nieuwe hardware te willen leren kennen en te gebruiken.

Soltegro biedt je uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Door aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, zowel vakinhoudelijk als op menselijk vlak bieden wij jou de mogelijkheid om samen met ons te groeien. Naast volop kansen om jezelf te ontwikkelen besteden we ook veel aandacht aan een prettige werkomgeving waarbij sportfaciliteiten en activiteiten zoals motor- en zeilweekenden en een jaarlijkse “achterban”-dag niet mogen ontbreken.

Je zult onderdeel zijn van de afdeling “NxtGenTech”

 • Je wordt verantwoordelijk voor het ontwerp van geavanceerde VR- en AR-games;
 • Je draagt ​​innovatieve ideeën en oplossingen aan voor alle aspecten van een gamedesign;
 • Met veel enthousiasme werk je dagelijks aan het verbeteren van het product, voorstellen voor verbeteringen op andere niveaus, functies enz.;
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van taken die voortvloeien uit de projectplanning en/of scrumsessies;
 • Je maakt mock-ups, storyboards, schetsen of collages en evalueert deze met je collega’s;
 • Je collega’s zullen je zien als een kennisbasis binnen uw discipline;

 

Interesse?
Wil jij meer weten over de uitdagingen als gaming professional bij Soltegro of wil je direct solliciteren?
Neem dan contact op met Jolanda van Driel via recruitment@soltegro.nl of bel 010 – 202 26 60.