Scroll Top

Vacature project engineer Hoogspanning

Als project engineer HS (hoogspanning) word je binnen Soltegro uitgedaagd om jouw technische inzichten te vertalen naar goed onderbouwde adviezen en heldere blauwdrukken die voldoen aan onze klanten eisen. Je hebt gevoel voor wat de klant nodig heeft en weet dit te vertalen in een ontwerpproces waarbij zowel het gewenste als het geëiste een plaats krijgen. Hieruit creëer je ontwerpen en / of specificaties die een basis vormen voor de werkpakketten die gebruikt kunnen worden door leveranciers en / of detail engineers. Daarnaast weet je de voorwaarden te scheppen en randvoorwaarden te bewaken om een geïntegreerd ontwerp mogelijk te maken. Je levert een proactieve bijdrage aan het opstellen van kostencalculaties en offertes. Hoewel je een duidelijke technische oriëntatie hebt – de door jou geformuleerde ontwerpen vormen de basis van de projecten – opereer je ook vaak als adviseur. Je presenteert jouw technische oplossingen aan klanten en onderhoudt contact met onderaannemers en leveranciers in binnen en buitenland. Uiteraard stuur je constant op kostenefficiency en kwaliteit, waarbij je de elektrotechnische richtlijnen en de kwaliteit en kwantiteit van de administratieve processen waarborgt.

Onze projecten kenmerken zich door een gedegen ontwikkelproces waarbij first-time-right en klanttevredenheid centraal staan. Projecten worden op locatie bij de klant of bij ons op kantoor uitgevoerd. Hierbij streven we naar afwisseling en uitdaging in je werkzaamheden. Daarnaast werken wij veel samen met ontwerpbureaus in het buitenland. Uiteraard houden we hierbij zoveel mogelijk rekening met jouw wensen ten aanzien van je persoonlijke en vakmatige ontwikkeling. Analytisch denken, creativiteit en doorzettingsvermogen zijn eigenschappen die onontbeerlijk zijn om innovatieve en werkbare oplossingen te ontwikkelen voor onze klanten.

Functie-eisen
  • Afgeronde HBO of universitaire opleiding elektrotechniek
  • Minimaal 5 jaar ervaring met het ontwerpen van complexe hoog en middenspanningssystemen waarbij eisen gesteld worden aan o.a. beschikbaarheid, betrouwbaarheid, onderhoudbaarheid en veiligheid
  • Kennis en ervaring met zowel primaire als secundaire systemen
  • Kennis van relevante standaarden waaronder de IEC 61850
  • Ervaring in multidisciplinaire projecten is een pré
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
Soltegro biedt

Soltegro biedt je deze functie in combinatie met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Door aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, zowel vakinhoudelijk als op menselijk vlak bieden wij jou de mogelijkheid om samen met ons te groeien. Soltegro geeft jou volop kansen en een plezierige werkomgeving.

soLLICITEER

Zie jij jezelf al werken als project engineer hoogspanning bij Soltegro? Dan zien we je CV en sollicitatie graag tegemoet via recruitment@soltegro.nl.