Nul-op-de-Meter Ontwikkeltafel monitoring

In een Nul-op-de-Meter (NOM) woning wordt er evenveel (of meer) energie opgewekt als dat het nodig heeft voor het huis en het huishouden. Dat kan door een upgrade van de woning met onder meer gevelaanpak, slimme installaties en eigen energieopwekking. De Stroomversnelling, een brede markt-gedragen coalitie van partijen die gezamenlijk hun schouders onder de transitie willen zetten, werkt aan alle randvoorwaarden om Nul op de Meter (ver)bouw nog beter en gemakkelijker te maken.

Soltegro is samen met VSI als keurende partij betrokken bij de NOM ontwikkeltafel monitoring. Samen met woningbouwcoöperaties, NOM aanbieders, aanbieders van monitoringssystemen en 3e partij software aanbieders ontwikkelen we een integraal monitoringsysteem. Dat systeem moet minimaal voldoen aan de gezamenlijk gedefinieerde specificaties, dat de API heeft geïmplementeerd en dat te beoordelen is aan de hand van de vastgelegde toetsmethode. 

Aan de hand hiervan kunnen de monitoringsystemen getoetst worden. Deze ontwikkeling heeft tevens als doel te komen tot een gedragen standaard voor de uitwisseling van gegevens, zodat communicatie tussen de monitoringsystemen, diverse applicaties/portals en ICT-systemen van corporaties op een efficiënte manier mogelijk is.

Lees meer over Stroomversnelling en NOM >>

Deel dit nieuwsbericht