COVRA: Vervanging Proces Automatisering (AVG)

Bij COVRA (Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval) wordt het huidige procesautomatiseringssysteem van het AVG (Afval VerwerkingsGebouw) vervangen omdat het  eind van de technische levensduur nadert. Het doel van de vervanging is dat het benodigde onderhoud afneemt en de betrouwbaarheid toeneemt.

COVRA is het enige bedrijf in Nederland waar radioactief afval op een veilige wijze wordt verzameld, verwerkt en (tijdelijk) opgeslagen. In het AVG wordt het laag- en middelradioactief afval verwerkt.

De procesautomatisering bestuurt onder andere de volgende installaties:

  • Ventilatie;
  • Persinstallatie;
  • Vloeistofopslag- en scheidingsinstallaties;
  • Betoninstallatie;
  • Mobiele cementeringsinstallatie.

Soltegro was verantwoordelijk voor het projectmanagement en programma van eisen. Belangrijke elementen waren de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid te borgen. Op basis van de - in samenspraak met de klant - opgestelde eisen heeft er een leveranciersselectie plaats gevonden. Alles is uitgebreid getest door middel van testprotocollen en het nieuwe systeem wordt nu uitgerold om in productie genomen te worden.

Om zo min mogelijk last te hebben bij de vervanging van processtations zijn vooraf de bedradingstekeningen gecontroleerd en bijgewerkt. Wanneer dit niet zou zijn uitgevoerd dan zou de vervanging langer duren en mogelijk fouten kunnen ontstaan die later gecorrigeerd moeten worden.

Deel dit nieuwsbericht