Augmented Maquette voor Wavin

Wavin, Europese marktleider op het gebied van kunststof leidingsystemen, ziet de toegevoegde waarde van het toepassen van Augmented & Virtual Reality. Soltegro heeft samen met Wavin Nederland Augmented Reality techniek toegepast in de installatiebranche voor een Augmented Maquette.

De Augmented Maquette is een informatieve Serious Game die op een interactieve manier een aantal producten uit verschillende bovengrondse en ondergrondse oplossingen van Wavin Nederland presenteert.

Er is gekozen om een digitale maquette te creëren met Augmented Reality techniek.

Dit model heeft grote voordelen:

  • Het model is interactief, je kunt door elke ruimte bewegen, vanuit diverse hoeken naar het object of onder de grond dankzij een transparante vloer kijken.
  • Zodra je op een informatiepunt klikt, krijg je meer informatie en kunnen animaties / filmpjes  worden toegevoegd.
  • Het is makkelijk aan te passen en uit te breiden. (dus eigenlijk is het makkelijk een basis te maken en vandaaruit verder te ontwikkelen.   
  • Het virtuele model kan je altijd meenemen en is in iedere situatie te plaatsen.

In dit project heeft Soltegro een Augmented Huis gerealiseerd waar je doorheen kan navigeren. Het Wavin huis is intelligent en interactief dankzij het integreren van 5 productoplossingen van Wavin . Ook is er een spelelement toegevoegd en gaat de gebruiker op zoek naar de producten. Als een product wordt gevonden wordt er een animatie gestart waarin informatie over het desbetreffende product wordt getoond.

Deel dit nieuwsbericht