Scroll Top

Barco ClickShare

Het Soltegro team integreert hierdoor naadloos als extern ontwikkelteam.

U kent ClickShare wellicht niet direct van naam, maar er is een grote kans dat u er wél een keer gebruik van heeft gemaakt. Dit draadloze presentatie- en vergadersysteem van Barco, is een succesvol product. Met verschillende teams verspreid over diverse locaties wordt er iedere dag gewerkt aan nieuwe functies en het verbeteren van bestaande functionaliteit. Soltegro ondersteunt Barco als ontwikkelpartner hierbij.

Zo hebben we de afgelopen jaren gewerkt aan het verbeteren van de Button performance, het verkorten van de ready-to-share tijd en aan het IT-Friendly project om de gebruiksvriendelijkheid voor IT-beheerders/IT-afdelingen (beheerders van het ClickShare product bij klanten) te verbeteren. In 2019 hebben we Barco ondersteunt om het product nog gebruikersvriendelijker te maken in het Onboarding project. De resultaten hiervan zijn gepresenteerd op de CES 2020.

Barco Clickshare
Agile

Onze Agile aanpak sluit goed aan bij hun werkwijze. Het Soltegro team integreert hierdoor naadloos als extern ontwikkelteam. Door de opgebouwde ervaring met de productlijn, ontwikkel- en testomgevingen zijn onze ontwikkelaars snel productief. Voor de verschillende projecten maken we gebruik van een veelvoud aan tools en technieken. Denk hierbij aan buildroot, C/C++, D-Bus, QT, Angular, Node.js en Python.

Het uitwerken van de sprint doen we bij Soltegro op kantoor, waarbij we intensief gebruik maken van online tools voor duidelijke en snelle communicatie. Ook hechten we grote waarde aan persoonlijk contact. Gedurende het project komen we elke twee weken samen op Barco’s kantoor in Kortrijk voor demo’s en planning. Elk team toont de projectvoortgang zodat alle stakeholders de oplossingen kunnen bekijken en feedback geven. Hierna volgt de planning voor de volgende sprint waarin de verbeter- en veranderpunten direct verwerkt worden.

PROJECTLEDEN

De volgende Soltegro collega’s zijn betrokken bij dit project.

André Stehouwer
Technical manager
Roy Lobbezoo
Software engineer

Sjors Both
Business Development Manager

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening of dit project? Wij gaan het gesprek graag aan! Neem vrijblijvend contact op met onze software development manager Sjors Both om de mogelijkheden te verkennen.