Scroll Top

Digitaal valideren

Zet verificatie- en validatieprocessen eerder in gang

Voldoet de oplevering van het object aan de gestelde eisen (=verificatie) en voldoet het aan de klantwens (=validatie)? In de ideale wereld komen deze twee overeen: een klant heeft precies in de eisen opgeschreven wat zijn of haar wensen zijn. Maar in de praktijk is dit meestal niet het geval en heb je te maken met verschillen tussen de wensen en eisen.

Het is van grote toegevoegde waarde om zo vroeg mogelijk in het proces te verifiëren en valideren. Maar hoe? Dat is een uitdaging, want je kan vaak pas iets testen als het ook daadwerkelijk gebouwd is. In dit geval is digitaal valideren dé oplossing. Het is een goede methode om de verificatie en validatieprocessen eerder in gang te zetten. Hoe eerder je achter eventuele problemen komt, hoe eenvoudiger (en goedkoper) ze op te lossen zijn.  Daarnaast kun je bij oplevering sneller gebruik maken van het object omdat de (lange) testperiode kan worden overgeslagen.

Eerder verifiëren en valideren 

Kom eerder te weten of het opgeleverde ontwerp voldoet aan de gestelde eisen. 

Continuous integration

Parallel ontwikkelen en testen, ook tijdens de beheer- en onderhoudsfase.

Lagere kosten 

Door het vroegtijdig identificeren van problemen minimaliseer je herstelkosten.

digitaal valideren in de digitale transformatie

Digitaal valideren past naadloos in de digitaliseringsslag waar veel organisaties op inzetten. Essentiële onderdelen hiervan zijn het slim inwinnen, centraliseren, structureren en toepassen van informatie om parallelle (en daarmee vaak inconsistente) stromen van data te voorkomen.

 

Digitaal valideren geeft tijdens de realisatiefase een expliciet doel voor het inwinnen van informatie en kan naast het testen van het betreffende object, ook steeds opnieuw gebruikt worden, bijvoorbeeld voor assetmanagement, tijdens de beheer- en onderhoudsfase.

PROJECTEN

Sjors Both
Projectmanager

Wilt u meer informatie over de inzet van virtueel testen? Neem vrijblijvend contact op met Sjors Both om de mogelijkheden te verkennen.