Camera Assessor

Een veel voorkomend probleem bij de realisatie van tunnels en gebouwen is het juist projecteren van de CCTV-camera’s. De maatvoering van de tunnel wordt vastgelegd in een geheel van technische tekeningen én in een 3D BIM-model. Op basis van deze geometrische afmetingen worden de locaties van de CCTV-camera’s en de overige technische installaties bepaald. In de praktijk blijkt dat een onjuiste projectie pas vastgesteld kan worden nadat de camera’s daadwerkelijk geïnstalleerd zijn.

VIRTUELE TUNNEL

Door zowel het 3D BIM-model als de posities van deze installaties in een virtuele tunnel te importeren, simuleer je vervolgens de beelden van de camera’s. Hierdoor bepaal je virtueel of de zichthoeken van de camera’s goed zijn ingesteld, of de gehele tunnel te overzien is en of er zich geen obstakels in de zichtlijnen van de camera’s bevinden.

TOETSEN

Met de Camera Assessor in de virtuele tunnel kunnen de posities van de camera’s gewijzigd worden en op de juiste positie worden geplaatst om optimaal benut te kunnen worden. Als voor iedere camera de juiste positie is bepaald, stuurt de cameratoetser de aangepaste locaties van de camera’s terug naar het 3D-BIM model. Met de cameratoetser worden de cameraposities in het ontwerp getoetst en bijgesteld. Hierdoor realiseer je in één keer de juiste projectie van de camera’s.

Door vooraf met de Camera Assessor te bepalen welke installatie waar precies komt, scheelt naderhand veel extra kosten, vertraging en eventueel gevaarlijke situaties.