Scroll Top

Onze CO2 footprint van de eerste helft van 2022

Soltegro_i3_01

De afgelopen jaren hebben wij door de introductie van hybride werken grote stappen kunnen zetten in de reductie van CO2 uitstoot. Deze positieve lijn hebben wij ook in 2022 door kunnen trekken. Hier zijn we erg trots op. Hoe hebben wij dit voor elkaar gekregen? In onderstaande tekst leest u meer over de maatregelen die wij in 2022 hebben genomen. Wilt u onze volledige CO2 footprint van 2022 inzien, klik dan op onderstaande link.

Hybride werken
De afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat thuiswerken geen belemmering hoeft te zijn en daarom stimuleren wij onze medewerkers om, wanneer het kan, hybride te werken en vergaderingen online te houden. Hierdoor zijn er minder mensen op kantoor aan het werk en dat betekent dat ook daar maatregelen genomen zijn om de CO2 uitstoot te verminderen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verlichting met bewegingssensor waardoor de verlichting van onbemande afdelingen niet onnodig aan staat.

Groen vervoer
Naast hybride werken vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers ‘groen’ de weg op gaan. Dit betekent dat wij onze medewerkers adviseren om elektrisch te gaan rijden. Zo bieden wij vanaf 1 januari 2023, bij het gebruik van Leaseauto’s, alleen nog maar elektrische auto’s aan. Ook bieden wij onze medewerkers een NS Businesscard aan zodat ze vaker met het openbaar vervoer naar kantoor komen.

Toekomstplannen
De doelstelling voor 2023 is eenvoudig. We willen de positieve lijn doortrekken en de CO2 uitstoot verminderen. Dit willen wij voor elkaar krijgen door bijvoorbeeld in 2023 ten opzichte van 2015 25% minder CO2 uitstoot te genereren binnen het woon-werkverkeer.

Wilt u weten wat wij nog meer doen om de CO2 uitstoot te verminderen, bekijk dan onze CO2 footprint van 2022.