Scroll Top

Onze CO2 footprint van 2022 is gereed

Soltegro_i3_01

Soltegro heeft de afgelopen jaren door de introductie van hybride werken grote stappen kunnen zetten in de reductie van CO2 uitstoot. Deze positieve lijn hebben wij ook in heel 2022 door kunnen trekken. Hier zijn we erg trots op.

Hoe hebben wij dit voor elkaar gekregen? In onderstaande tekst leest u een aantal maatregelen die wij in 2022 hebben genomen. Wilt u weten wat wij nog meer doen om de CO2 uitstoot te verminderen, bekijk dan onze volledige CO2 footprint van 2022.

Verduurzaming van het wagenpark
Naast hybride werken vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers ‘groen’ de weg op gaan. Dit betekent dat wij onze medewerkers adviseren om elektrisch te gaan rijden. Zo bieden wij vanaf 1 januari 2023, bij het gebruik van Leaseauto’s, alleen nog maar elektrische auto’s aan. Ook bieden wij onze medewerkers een NS Businesscard aan zodat ze vaker met het openbaar vervoer naar kantoor komen. Hierdoor verduurzamen we het wagenpark en reduceren we het autogebruik.

Hybride aan het werk
De afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat thuiswerken geen belemmering hoeft te zijn en daarom stimuleren wij onze medewerkers om, wanneer het kan, hybride te werken en vergaderingen online te houden. Hierdoor zijn er minder mensen op kantoor aan het werk en dat betekent dat ook daar maatregelen genomen zijn om de CO2 uitstoot te verminderen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verlichting met bewegingssensor waardoor de verlichting van onbemande afdelingen niet onnodig aan staat.

Doelstellingen voor 2023
De doelstelling voor 2023 is eenvoudig. We willen de positieve lijn doortrekken en de CO2 uitstoot verminderen. We gaan daarom in 2023 onze doelen verder aanscherpen.

Wilt u weten wat wij nog meer doen om de CO2 uitstoot te verminderen, bekijk dan onze volledige CO2 footprint van 2022.