Scroll Top

Ontwerpen werkelijkheid zien worden

6a5458d6-d51f-478a-8112-016823f3e1b4

Ontwerpen werkelijkheid zien worden
Excursie van ons Systems Engineering team aan De Groene Boog

Meerdere Soltegro collega’s hebben meegewerkt aan het ontwerp van de tunneltechnische installaties van De Groene Boog. Nu er al flink gebouwd wordt op het tracé, een mooi moment voor ons om te zien wat er allemaal in de realisatiefase bij komt kijken, want vaak stoppen onze werkzaamheden na de tekentafel en ervaren wij pas als bestuurder of passagier het eindresultaat.

Onze excursie startte met een rondleiding bij de Expo A16 Rotterdam. Daarna zijn we op de fiets gestapt en gefietst langs het nieuwe tracé welke loopt van het Terbregseplein naar de A13. Bij de diverse bouwlocaties kregen we een toelichting over de bouwmethodes. Voor ons was het vooral interessant om te zien wat er allemaal komt kijken bij het realiseren van de ontwerpen die collega’s van ons op papier hebben gezet.

Collega Rob vond het indrukwekkend om de omvang van het project te zien. “Achter je computer maak je het ontwerp, en print je het vaak op A3 of A4-formaat. Ik ben echt onder de indruk van de omvang en de complexiteit. Ik heb me nooit gerealiseerd dat bijvoorbeeld duikers een belangrijke rol spelen of de grond goed wordt weggegraven en het beton goed wordt gestort. En ondanks dat ze nu bezig zijn met het betonwerk, kan je al wel visualiseren waar de installaties komen te hangen. Als ik over een paar jaar door de Rottemerentunnel rijdt, kijk ik er echt wel met andere ogen naar!”

@Peter Freesen, namens onze Soltegro collega’s bedankt voor je enthousiaste rondleiding!

In opdracht van Rijkswaterstaat zijn Croonwolter&dros, Mobilis TBI, Dura Vermeer, BESIX NL, Van Oord, Rebel en John Laing samen verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, financiering en 20-jarig onderhoud van de A16 Rotterdam.