Scroll Top

Kom meer te weten over onze Business Unit Manager Energy, Khalil El Bakari

Khalil_uitsnede_kleur

Khalil is inmiddels alweer meer dan 3 maanden bij Soltegro. Als manager Business Unit Energy heeft hij de uitdagende taak om zowel de lopende activiteiten en projecten te managen als ook te kijken waar nieuwe kansen in de markt zich voordoen.

Hét moment om Khalil wat beter te leren kennen. Wat is zijn achtergrond, voor welke uitdagingen staan we met elkaar en waar ziet hij het onderscheidend vermogen van Soltegro?

Khalil: “Mijn achtergrond is zowel wetenschappelijk als in de ‘business’. Ik volg met grote interesse de technologische ontwikkelingen, maar ik heb ook de behoefte om daadwerkelijk bij te dragen aan de concrete realisatie van vernieuwingen. Energie & energietechniek zijn een rode draad in mijn werkende leven. Ik werkte 22 jaar bij Alliander en haar voorgangers, in de laatste jaren bij Liander voerde ik een promotieonderzoek uit aan de TU Eindhoven over slimme energiesystemen om integratie van duurzame energie in bestaande netten te versoepelen. Daarna ben ik als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan om ondersteuning te bieden aan de realisatie van smart grids in Nederland, Europa en het Midden-Oosten. Als zelfstandig adviseur krijg je te maken met een enorme veelzijdigheid aan projecten en werd ik door TNO ingehuurd om smart grids projecten te managen alsook TNO te positioneren op het gebied van duurzame energie. Bij TNO lag mijn focus op het ontwikkelen van duurzame energieoplossingen voor klanten in het Midden-Oosten binnen de overheid, energiesector en industrie.

De energiemarkt is in de afgelopen 10 jaar erg veranderd, het is volwassener geworden. Maar ik zie ook de uitdaging voor het toepassen van automatisering die voor een enorme versnelling kan gaan zorgen. Na TNO wilde ik graag iets doen waar een paar dingen samen komen; het daadwerkelijk kunnen bijdragen aan de energietransitie, een relatief kleine organisatie met reële ambities met in huis kennis en ervaring van zowel het energie domein als automatisering. En toen kwam ik Soltegro tegen!

De gesprekken waren positief en nu 3 maanden later zie ik dat we een sterk team hebben met veel kennis en ervaring met betrekking tot engineering van primaire, secundaire, tertiaire en telecom-installaties alsook de besturing en beveiliging van de hoog-, midden- en laagspanningsnetten. We doen dit onder andere voor TenneT en Qirion. Daarbij is er ook een sterk softwareteam dat weet hoe ze goede, slimme applicaties moeten bouwen. Die combinatie is bijzonder en zie je niet vaak in de energiemarkt. Het is toch vaak het een of het ander. De komende periode zullen we een aantal nieuwe proposities ontwikkelen waardoor we bijdragen aan een duurzame en vitale energievoorziening en het faciliteren van de energietransitie. En ja smart grids is daar een onderdeel van…!”

 

Wilt u eens met Khalil praten over de energietransitie en welke rol digitalisering daarin kan spelen binnen uw organisatie? Hij is te bereiken op keb@soltegro.nl of bel hem op 06 25 68 38 32.