Engineering

Onze ervaren engineers zorgen voor gedegen architectuur- en besturingsontwerpen en realiseren software voor complexe infra- en energieprojecten. We zorgen voor gestructureerde systeemintegraties en komen tot goed werkende systemen voor organisaties én eindgebruikers. Daarnaast ontwerpen we Primaire en Secundaire installaties voor hoogspanningsstations. Dit doen we met gedegen kennis, bewezen methodieken en technologieën én een pragmatische instelling.

Een goede basis

Voordat we starten met de engineering voor een project zorgen we voor een goede basis. We stellen een gedegen engineeringsteam samen dat geleid wordt door een ervaren projectmanager. Ook geven we invulling aan voorbereidende en randvoorwaardelijke zaken, zoals configuratiemanagement, requirement management, risicomanagement, informatiemanagement en cybersecurity.

Bewezen methodieken en technologieën

Systemen waar beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid samenkomen, zijn complex en veeleisend. Onze consultants managen dit en kijken met een IT-achtergrond naar de operationele wereld. Binnen elk van onze kennisgebieden passen we bewezen methodieken en technologieën toe om te komen tot efficiënte oplossingen voor complexe projecten in vitale infrastructuur en energievoorziening.

Model Based Systems Engineering (MBSE)
MBSE is een benadering waarbij complexe systemen worden ontworpen, ontwikkeld en beheerd met behulp van modellen. In plaats van traditionele documentatie, maakt MBSE gebruik van grafische modellen om systeemarchitectuur, functies en interacties te visualiseren. Het verbetert samenwerking, communicatie en begrip tussen teamleden tijdens de life cycle van een systeem, waardoor efficiëntere en geoptimaliseerde ontwikkelingsprocessen ontstaan. Bovendien borgt het de aantoonbaarheid en traceerbaarheid van eisen naar ontwerp. Onze unieke tool WordGro kan vanuit dit model ontwerpdocumentatie in Word en PDF genereren.

RAMS
Reliability, Availability, Maintainability en Safety (RAMS) vormen een integrale benadering in systeemengineering. RAMS richt zich op het waarborgen van betrouwbaarheid, beschikbaarheid, onderhoudbaarheid en veiligheid van systemen gedurende hun life cycle. Het omvat strategieën om defecten en te minimaliseren, downtime te verminderen, eenvoudig onderhoud mogelijk te maken en risico’s te beheersen, wat resulteert in duurzamere en veiligere systeemprestaties. We maken hierbij gebruik van methodieken zoals faalkansanalyse, FMECA en TOPAAS.

Systeemintegratie
Systeemintegratie is een proces waarbij afzonderlijke componenten of subsystemen worden samengevoegd tot een samenhangend geheel om effectieve communicatie en functionaliteit te waarborgen. Het omvat het koppelen van diverse technologische elementen en softwareapplicaties, waardoor naadloze interactie ontstaat. Het doel is om een geïntegreerd systeem te creëren dat efficiënt samenwerkt en optimaal functioneert. Dit maximaliseert de synergie tussen verschillende onderdelen.

Continuous Integration / Continuous Delivery (CI/CD)
CI/CD verbetert softwareontwikkeling door het automatiseren van het bouw-, test- en implementatieproces. Dit versnelt de releasecycli en zorgt voor snellere en betrouwbaardere levering. Geautomatiseerde tests identificeren en verhelpen fouten vroegtijdig, wat de kwaliteit van de code verhoogt. CI/CD bevordert efficiënte samenwerking, stabiliseert omgevingen en vermindert handmatige fouten, wat leidt tot kostenbesparingen. De aanpak bevordert een cultuur van wendbaarheid, waardoor snelle reacties op veranderende eisen en marktomstandigheden mogelijk zijn. Ook wordt uiteindelijk de time-to-market voor nieuwe functies en updates verkort. Over het algemeen brengt CI/CD efficiëntie, kwaliteit, samenwerking en snelle aanpassing aan de software-ontwikkelingscyclus.

DevOps
DevOps is een samenwerkingsbenadering tussen ontwikkeling (Dev) en operations (Ops), gericht op het automatiseren en versnellen van softwareontwikkeling en implementatie. Het integreert processen, tools en cultuur om de communicatie te verbeteren en de ontwikkeling en operationele fasen naadloos te laten verlopen. DevOps waarborgt snellere releases, kortere ontwikkelingscycli en verbeterde stabiliteit van systemen. Door automatisering van taken en continue integratie en levering te bevorderen, minimaliseert DevOps handmatige fouten en versnelt het de time-to-market. Dat creëert efficiëntere ontwikkelingsprocessen en betere samenwerking tussen teams.

Scrum
Scrum is een agile projectmanagementmethode die zich richt op iteratieve ontwikkeling in korte cycli, genaamd sprints. Het bevordert samenwerking tussen teamleden en omvat rollen, zoals Product Owner en Scrum Master. Scrum biedt meerwaarde door flexibiliteit, snelle aanpassing aan veranderende eisen en klantgerichte opleveringen in korte iteraties. Het benadrukt transparantie, communicatie en continue verbetering, waardoor teams risico’s verminderen en succesvolle projecten realiseren. Scrum wordt veel gebruikt in diverse sectoren voor een efficiëntere en adaptieve projectaanpak.

Near-shoring
Ontdek de kracht van traditioneel ingenieurswerk, versterkt door onze onderscheidende near-shoring aanpak, specifiek gericht op het ontwerpen van energie-hoogspanningsstations. Ons toegewijde lokale team van experts, samen met onze near-shoring partner, combineert vakmanschap en geavanceerde engineering om op maat gemaakte oplossingen te leveren die voldoen aan de hoogste normen in de energiesector. Hierdoor kunnen we scherp aanbieden zonder in te boeten aan kwaliteit en veiligheid. Ontdek hoe onze unieke aanpak snelheid, efficiëntie en innovatie brengt in het ontwerpen van hoogspanningsstations én laat ons uw projecten naar nieuwe hoogten tillen.

EMC
Electromagnetic Compatibility (EMC) is een methodiek die zich richt op het waarborgen van de co-existentie van elektronische systemen om storingen te voorkomen en elektromagnetische interferentie te minimaliseren. EMC omvat het ontwerpen en testen van apparatuur om te voldoen aan elektromagnetische compatibiliteitsnormen. De meerwaarde ligt in het verminderen van interferentie, waardoor de betrouwbare werking van elektronische apparaten wordt gegarandeerd. Wij integreren EMC in ons ontwikkelingsproces om ongewenste storingen te voorkomen, waardoor onze producten voldoen aan regelgeving en betrouwbaar functioneren in complexe elektromagnetische omgevingen. Dit resulteert in verbeterde prestaties, lagere kosten en klanttevredenheid.

Antwoorden op vele vragen

Bij aanbestedingen en bij de aanvang van infrastructuur- en energieprojecten draait het altijd om het vinden van de juiste antwoorden op een veelheid aan vragen. Onze consultants kunnen je in deze fase helpen bij de optimale inrichting van je ontwerpteam en het in kaart brengen van de juiste processen hiervoor. Vragen waarbij je ons kunt inschakelen bij het inrichten van een goed ontwerpteam en de processen, zijn:

Voor welke rollen bieden we consultancy (procesondersteuning)?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

"Het ontwerpen van een hoogspanningsinstallatie is veel meer dan de lijntjes goed op papier zetten. De coördinatie tussen andere installaties en afstemming met de beheerders en gebruikers zorgen elke keer weer voor een uitdagende en leuke puzzel om op te mogen lossen!"

Deany ter Horst
Electrical engineer

Quote klant: do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim venia ea.

Klantnaam, bedrijf

Wil je meer weten?

Hoe kunnen we je helpen om jouw toekomstvisie te realiseren? Ontdek vandaag nog de innovatieve oplossingen en hoogwaardige engineeringdiensten van Soltegro. Neem contact met ons op voor advies op maat, zodat we gezamenlijk kunnen werken aan duurzame en efficiënte oplossingen in de infrastructuur en energievoorziening van morgen.