Scroll Top

Data & Purpose: Soltegro en partners helpen goede doelen met Data Science

“Een betere wereld begint bij jezelf”

Veel organisaties verzamelen grote hoeveelheden data dat wordt verwerkt in verschillende systemen en platformen. Het analyseren van de data geeft je inzicht in je bedrijfsvoering. Met deze inzichten ben je in staat processen intelligenter te maken en daarmee je bedrijfsvoering te optimaliseren. Maar waar moet je beginnen? Zeker voor goede doelen is het analyseren van data niet hun primaire werk. Maar ook juist deze organisaties kunnen heel veel informatie halen uit de data die zij verzamelen.

 

‘Data & Purpose’
Om die reden zijn een aantal data science partijen een nieuw initiatief gestart; ‘Data & Purpose’. Jeroen de Haas van Pipple: “Wij zetten onze kennis en kunde, op non-profit basis, in voor goede doelen en stichtingen. Denk hierbij aan organisaties zoals Artsen zonder Grenzen of het Leger des Heils. De organisaties die we willen gaan ondersteunen vallen vaak onder één van de doelen van Sustainable Development Goals (SDG’s). Met onze gezamenlijke Data Science en Smart Analytics kennis, kunde en ervaring kunnen we deze organisaties ondersteunen die er niet altijd de middelen en mensen voor hebben om dit zelf op te pakken. Met deze inzet kunnen we de wereld een beetje beter en mooier maken. Een betere wereld begint ten slotte bij jezelf en hoe mooi is het als data en modellen daaraan een mooie bijdragen kunnen leveren.”

Partners en het samenwerkingsverband
‘Data & Purpose’ is een initiatief van CQM, Pipple, Sioux, Greenhouse, ICT Group en Soltegro.
Elk bedrijf heeft een eigen deel in de keten van Data Science. Dat varieert van het verzamelen van de data, het maken van de analyses, omzetten naar acties en het maken van visualisaties.


Hoe ziet de ondersteuning eruit?
De exacte ondersteuning is natuurlijk afhankelijk van de klant vraag. Maar voorbeelden zijn:

  • Training en coaching van medewerkers onder het motto ‘Maak de mensen in de organisatie sterker’.
  • Begeleiding van Data Science stagiaires en afstudeerders bij die organisaties.
  • Uitvoeren van concrete Data Science projecten.


Ben jij op zoek naar ondersteuning?
Ken of ben jij werkzaam bij een goed doel of organisatie die zich richt op het maatschappelijk belang en die ondersteuning kan gebruiken op het gebied van Data Science? Neem contact op met Hans de Man via info@soltegro.nl of bel 06-13 34 61 71.