Scroll Top

Daar waar werk en hobby samenkomen

Bij Soltegro werken we continu aan innovatieve oplossingen. Iedere collega heeft wel een passie voor techniek en heeft wel één of meerdere hobby’s gerelateerd aan techniek. Zo is collega Richard in zijn vrije tijd veel bezig met software en elektronica. Van drones tot frequentie analysers en van 3D printen tot radiografisch bestuurbare auto’s. Echter, zoals iedere hobbyist weet, hobby’s kosten nu eenmaal (veel) geld! Richard vertelt hieronder over zijn project bij Soltegro.

Bij Soltegro kon ik een leuke samenwerking aangaan. Zij boden mij de mogelijkheid om in mijn vrije tijd een project te realiseren op hun kosten. Na het voorleggen van het idee, ging Soltegro akkoord en mocht ik iets bouwen waardoor ik mijn kennis kon vergroten en Soltegro studenten kan aantrekken voor een stage en/of afstudeeropdracht.

 

Ontwikkelplatform
De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met de realisatie van een ontwikkelplatform voor studenten. Het betreft een robot. Een rijdend object met nauwkeurige rijvaardigheid en robuust ontwerp, welke is gerealiseerd met de focus op de toekomst.

De robot is uitgerust met een BeagleBone Black voor snelle en geavanceerde softwaremogelijkheden. Hij is uitgerust met vier aangedreven wielen. De vertraging tussen de motoren en de wielen zorgen voor een stabiel en robuust rijgedrag. De motoren worden aangestuurd door krachtige H-bridges. Iedere aandrijving genereert encoder data als input voor het PID algoritme. Alle hardware componenten in de buik van de robot kunnen individueel worden geschakeld door middel van relais die optisch geschakeld zijn.

De robot wordt op dit moment aangestuurd door een Taranis X9D transceiver. De Taranis communiceert met een FrSky ontvanger en praat via het SBUS protocol met de BeagleBone Black. Om studenten een leuke en uitdagende kans te geven, is het rij-gedeelte volledig functioneel. Voor Soltegro een uitgelezen kans om studenten te gaan werven om deze robot autonoom te laten opereren, door het toevoegen van sensoren en interessante intelligentie, of met welke toepassingen de studenten nog kunnen bedenken.

Als ontwikkelaar was dit een leuk vrijetijds project. Ik heb een goede basis gelegd aan een robuust en betrouwbaar ontwikkelplatform voor studenten, met vanaf nu veel mogelijkheden.

Over Richard
Als software engineer sta ik erom bekend dat ik mij ergens in vastbijt. Dit maakt mijn werk uitdagend en opgeven is voor mij dan ook geen optie. Dit wordt onder andere zichtbaar wanneer ik terugblik op mijn studieloopbaan. Ik heb mij kunnen ontwikkelen van VMBO-kader (elektrotechniek) naar MBO (computer interfacetechniek) en van MBO naar HBO (technische informatica).

Mijn passie voor techniek maakt mij een toegewijde collega. Van en met elkaar leren staat bij mij hoog in het vaandel. Op dit moment ben ik werkzaam als Software Engineer bij Soltegro. Vanuit Soltegro kom ik als consultant bij veel interessante en afwisselende bedrijven,  waar ik mijn vaardigheden goed kan ontwikkelen. Mijn ontwikkeling is tevens het gedeelte waar ik veel voldoening uit haal.

Buiten mijn reguliere werkzaamheden ben ik in mijn vrije tijd veel bezig met verschillende hobby’s gerelateerd aan techniek. Onder andere houd ik mij bezig met het bouwen van drones en robots.

Ga jij de uitdaging aan en wil jij verder bouwen aan het project van Richard? Neem contact op voor de mogelijkheden. Ben je student aan de Hogeschool Rotterdam? Kijk op praktijklink voor projecten.